Ненад Гугл – човек који инспирише

nenadgugl

Сигурно је свако од нас имао неког професора који је некад ,,излазио“ из оквира школског програма и заједно са ученицима дискутовао о темама које занимају и муче младе. Тиме се изграђивало поверење између професора и ђака, што је код младих будило креативност и радозналост. То је као последицу имало боље резултате, чији је узрок била мотивисаност и заинтересованост ученика. Данас, нажалост, формално образовање углавном убија радозналост.

 Мотивисати значи покренути. Могуће је да је баш зато овај професор омиљен међу ученицима III београдске гимназије. Он је специфичан и зато што је својим инспиративним говорима и занимљивим погледима на свет доспео до шире публике путем медија.  Успео је да покрене младе и старије људе да дубље зађу у своју личност и постану свесни свог потенцијала, односно неисрпне енерије која се крије у сваком од нас. „Радост стваралаштва и изграђивања себе даје једну дугорочну ноту среће“ верује Гугл.

Ненад Гугл  није само говором успео да привуче публику, већ и делима. Један је од оснивача портала ,,predavanja.com“ где се налазе стотине бесплатних видео предавања из школског градива, а има и свој сајт ,,nenadgugl.com“ где се могу пронаћи занимљиве и подстицајне идеје и мисли о здрављу, о односу према себи и према другима, затим његове књижевне критике и анализе, али и више информација о књизи коју је написао, роману „Умро сам у петак“, која је имала доста позитивних критика.  

Овај човек нас инспирише јер је на свом примеру показао какве се све идеје могу родити и спровести, само ако на прави начин сагледамо нашу личност. Након Гуглових инспиративних савета и позива на промишљање, нама једино остаје да истражимо и искористимо наше потенцијале и (тако умногоме) помогнемо себи и људима око нас.

Надамо се да ће и на вас благотворно деловати Гуглови одговори на питања зашто непријатне ствари могу бити добре и зашто је значајно да посао који радимо – радимо са радошћу.  


Koliko te je post inspirisao

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *