Super profe fakulteta Univerziteta u Beogradu

Na blogu Inspiracija pokrećemo novi set priča, priča o Super profama fakulteta Univerziteta u Beogradu! Hajde da delimo inspirativne priče o svim super profama koji nas okružuju i sa kojima radimo i učimo tokom našh studija. U ovom nastojanju potrebna nam je pomoć svih vas studenata i studentkinja UB!

Koliko je predmeta koje slušamo tokom fakultetskog obrazovanja (osnovnih studija, master studija, ili pak doktorskih)? Mnogo. Koliko je profesora i profesorki  sa kojima se susretnemo tokom tih godina školovanja, i čija predavanja slušamo? Koliko asistenata i asistentinja sa kojima radimo na vežbama? Veliki broj. Oni su značajan deo našeg obrazovnog puta tokom fakultetskih dana. Oni su ti od kojih slušamo o oblastima koje nas interesuju, neko od koga očekujemo da učimo, da saznamo, da se ugledamo u datoj oblasti. Oni od kojih očekujemo da naučimo novo, da dobijemo odgovore na pitanja koja nas interesuju, oni od kojih očeujemo da nam nejasne stavke objasne, da nam približe date teme. Oni su ti od kojih očekujemo da nas svojim radom i primerom u znatnoj meri oblikuju u stručnjake u datoj oblasti, postave u radu sa nama dobre temelje koje ćemo dalje nadograđivati. Oni od kojih očekujemo da nam budu na raspolaganju za dodatno pitanje, nedoumice, da su u svom ophođenju prijatni i dobronamerni. Da ne budu strah i trepet, već oni čija predavanja i vežbe rado slušamo, koja su zanimljiva i koja su korisna, u njima učestvujemo i na kojima vlada dobra atmosfera. Nije na odmet ni da budu oni koji znaju da održe pažnju nekom zanimljivom pričom, šalom, doskočicom. Ne možemo da tvrdimo da su baš svi profesori i asistenti takvi i da su baš sve profesorke i asistentkinje takve. Bilo bi lepo da jesu, ali vrlo verovatno da situacija nije tako idelna. Ali verujemo da u moru fakultetskih profesora/ki čija predavanja slušamo i svih asistenata/kinja čije vežbe pohađamo, postoje oni dragulji koji naše studiranje čine još kvalitetnijim, lepšim, zabavnijim ali i inspirativnijim.

Hajde da priče o takvim osobama, o Super profama, podelimo međusobno. Zar ne bi bilo lepo da čujemo o svima njima koji su pravi primer kakvi to profesori i profesorke koji rade sa mladima, sa budućim stručnjacima u razlilitim oblastima, treba da budu. Dobre primere kvalitetnih i inspirativnih profa možete podeliti sa nama popunjavanjem upitnika na sledećem linkuhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdl97E7qjPcWvd4858zCSyrlq-FR1vuZnrTqzoJp89Dzgc7Vg/viewform. Informacije koje putem upitnika podelite sa nama o vašim Super profama iskoristićemo za pisanje članaka o njima na blogu Inspiracija. Na ovaj način doprinećete da se dobar glas o kvalitetnim profama različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu daleko čuje!

Kroz priče o svima njima nastojimo da širimo saznanje o svim inspirativnim ljudima koji nas okružuju i koji kvalitetno rade svoj posao visokoškolskog obrazovanja mladih, te koji mogu drugima služiti za primer. Hajde jedni od drugih da čujemo koje su to super profe koje nas uče i koji čine ovu našu fakultetsku zajednicu još boljom a naše obrazovanje kvalitetnijim a fakultetske dane još zanimljivijim. Verujemo da bi i njima bilo drago da čuju da su ostavili značajan trag tokom našeg školovanja, usavršavanja i tokom našeg ličnog rasta i razvoja. S toga čim pre popunite zanimljiv i kratak upitnik i doprinesite ovoj našoj maloj ali čini nam se značajnoj misiji.

Pozdrav! J

Marija Radovanović, ambasador CzRK

Koliko te je post inspirisao

1 thought on “Super profe fakulteta Univerziteta u Beogradu”

  1. Zdravo, evo jedne inspirativne profanke, dolazila je na Zum kaficu CzRK juče! Pogledajte snimak razgovora na: https://youtu.be/d_85UisGr3k

     

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *