šareno

Preporuke knjiga

Zanosna saga o četiri generacije jedne porodice koja živi i voli na čarobnom italijanskom ostrvu. Ketrin Baner je napisala očaravajući roman pun živopisnih likova, epskog zamaha, ali nežnih osećanja. 

Priča o ribaru sa Kube koji se tokom tri dana bori sa silama prirode da preživi na otvorenom moru. Ali i sa svojom ljudskom naravi koja, sačinjena od slabosti, ponosa, strahova i svesti o svojoj krhkoj prirodi, može veoma lako postati i glavni protivnik u borbi za život.

Ples sitnih demona otkrivaju nove generacije koje u odrastanju Bobana Šestića na beogradskim ulicama prepoznaju i svoje sazrevanje.

Ema je roman o mladalačkoj oholosti i opasnostima pogrešno shvaćene romanse. Ostinova istražuje brige i teškoće žena iz više klase džordžijanske ere; takođe svojim likovima stvara živahnu komediju naravi.

Otkrijte

Geography Now je jedan od najpoznatijih jutjub kanala na kom možete pronaći zanimljive podatke o skoro svim državama sveta. Nedavno su objavili klip u kome govore o Srbiji.
U slučaju da ste propustili već dobro poznate Zum kafice, na jutjub kanalu Centra za razvoj karijere možete pronaći snimljena predavanja o temama koje se tiču karijernog razvoja.

Ako želite da slušate audio knjige na srpskom jeziku, predlažemo vam kanal Audio knjige i odabrana predavanja.

Informišite se o volontiranjima, studentskim praksama i aktuelnim radinicama koje organizuje Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Preporuke filmova i serija

Recite nam i vi vaše izbore i priključite se
razmeni ideja na našem blogu!